Maïsconcept

ProPlant A en ProHumusDe voerkosten op een melkveebedrijf bedragen gemiddeld 20% tot 30% van de bedrijfsuitgaven. Onderzoek van accountant Flynth laat zien dat er 60% verschil is in ruwvoeropbrengst tussen goede en minder goede bedrijven. Daarnaast is er sprake van een toenemende verlaging van de bemestingsnormen. Ook de marktomstandigheden blijven lastig. Reden te meer om de kosten te beperken en de eigen ruwvoerproductie te optimaliseren.

De combinatie van ProPlant A en ProHumus:

  • Stimuleert de wortelontwikkeling.
  • Draagt bij aan een optimale korrelzetting.
  • Ondersteunt de kolfvulling en -groei.
  • Bevordert de opname van voedingsstoffen.
  • Ondersteunt de vitaliteit van de maïsplant.

 

Toepassing

Toepassing Maïsconcept
Toepassen kan samen met de herbicidebespuiting, tussen het tweede en zesde bladstadium (in de ochtend of avond). Dit kost dus geen extra tijd of geld.
2 liter ProPlant A mengen met water, goed roeren. Daarna 2 liter ProHumus toevoegen.
Vervolgens kunnen andere producten gemengd worden, zoals herbicide. 
Gebruik in een veldspuit. Waterdosering: minimaal 150 liter per hectare.

De producten zijn vooral geschikt bij zeer vroege, vroege en middenvroege maïsrassen. De plant is vitaler en blijft daardoor langer groen. Bij (te) late rassen kan de afrijping van de kolf (in relatie tot het jaargetijde) in het geding komen.

 

KLIK HIER om de testresultaten te bekijken.

 

contactformulier      Bel mij terug

 

Ervaringen met andere producten

ProUdder testresultaten

In 2014 is gestart met het testen van ProUdder op een melkveebedrijf met 120 melkkoeien en droge koeien. ProUdder is ingezet zowel bij koeien met verhoogd celgetal als bij koeien met wat lichte vlokken… Lees meer Meer ervaringen

Gebruikerstips

De koe - een herkauwer

Een koe herkauwt 6 tot 10 uur per dag. Tijdens het herkauwen wordt 160 tot 180 liter speeksel geproduceerd; het bicarbonaat functioneert als pensbuffer. Lees meer Meer gebruikstips