Ruwvoerwinning

De voerkosten op een melkveebedrijf bedragen gemiddeld 20% tot 30% van de bedrijfsuitgaven. Lely Consumables biedt een compleet concept voor ruwvoerwinning en inkuilen. 

Verhogen van de opbrengst per hectare met Synvital

De producten van Synvital zijn gebaseerd op natuurlijke ingrediënten en dragen bij aan een optimale groei van de plant. 
ProPlant A en ProHumus zijn uitstekende producten om in te zetten in de maïsteelt. 

Op natuurlijke wijze dragen ProPlant A en ProHumus bij aan:
• De wortelontwikkeling.
• Een optimale korrelzetting.
• De kolfvulling en -groei.
• 
De opname van voedingsstoffen.
• 
De algehele vitaliteit van de maïsplant.

Lees meer over het maisconcept 

Inkuilmiddelen

Eén van de belangrijkste elementen van het inkuilproces is een snelle en goede conservering. Inkuilmiddelen kunnen bijdragen aan een optimale conservering en daarmee inkuil- en uitkuilverliezen verminderen. Als veehouder haalt u dan meer opbrengsten uit uw eigen ruwvoer (o.a. VEM, eiwit, zetmeel).

Lees meer over inkuilmiddelen


Inkuilbenodigdheden

Bij het inkuilproces moet de lucht snel uit het ruwvoer verdwijnen om maximale kansen te geven aan de melkzuurbacteriën, die het materiaal verzuren tot een lage pH. Snel inkuilen is dan ook zeer belangrijk. De kuil moet goed aangereden en vervolgens snel afgedekt worden met landbouwfolie.

Lees meer over inkuilbenodigdheden

 

Ervaringen met andere producten

RECA Yeast Plus

"Sinds de start met RECA Yeast Plus in maart is de mest beter verteerd en produceren de koeien gemakkelijker hun melk." Lees meer Meer ervaringen

Gebruikerstips

Effectieve maatregelen bij hittestress

Hittestress heeft invloed op de melkproductie, gezondheid en activiteit van koeien. De dieren vertonen lusteloos gedrag en vreten minder. De ademhalingsfrequentie stijgt (‘pompen’) waardoor extra CO2 verlorengaat.… Lees meer Meer gebruikstips