Ruwvoerwinning

De voerkosten op een melkveebedrijf bedragen gemiddeld 20% tot 30% van de bedrijfsuitgaven. Lely Consumables biedt een compleet concept voor ruwvoerwinning en inkuilen. 

Verhogen van de opbrengst per hectare met Synvital

De producten van Synvital zijn gebaseerd op natuurlijke ingrediënten en dragen bij aan een optimale groei van de plant. 
ProPlant A en ProHumus zijn uitstekende producten om in te zetten in de maïsteelt. 

Op natuurlijke wijze dragen ProPlant A en ProHumus bij aan:
• De wortelontwikkeling.
• Een optimale korrelzetting.
• De kolfvulling en -groei.
• 
De opname van voedingsstoffen.
• 
De algehele vitaliteit van de maïsplant.

Lees meer over het maisconcept 

Inkuilmiddelen

Eén van de belangrijkste elementen van het inkuilproces is een snelle en goede conservering. Inkuilmiddelen kunnen bijdragen aan een optimale conservering en daarmee inkuil- en uitkuilverliezen verminderen. Als veehouder haalt u dan meer opbrengsten uit uw eigen ruwvoer (o.a. VEM, eiwit, zetmeel).

Lees meer over inkuilmiddelen


Inkuilbenodigdheden

Bij het inkuilproces moet de lucht snel uit het ruwvoer verdwijnen om maximale kansen te geven aan de melkzuurbacteriën, die het materiaal verzuren tot een lage pH. Snel inkuilen is dan ook zeer belangrijk. De kuil moet goed aangereden en vervolgens snel afgedekt worden met landbouwfolie.

Lees meer over inkuilbenodigdheden

 

Ervaringen met andere producten

ProUdder testresultaten

In 2014 is gestart met het testen van ProUdder op een melkveebedrijf met 120 melkkoeien en droge koeien. ProUdder is ingezet zowel bij koeien met verhoogd celgetal als bij koeien met wat lichte vlokken… Lees meer Meer ervaringen

Gebruikerstips

Basisprincipes voor voeren en succesvol robotmelken

Het aan het voerhek verstrekte rantsoen is gebaseerd op de gemiddelde melkgift per koe minus 7 kg en dient minstens 40% droge stof te bevatten. In de robot wordt minstens 2 kg krachtvoer verstrekt om… Lees meer Meer gebruikstips