Benfital Plus

  • Benfital emmerSnel herstel uitdroging
  • Hoog gehalte aan glucose
  • Oplosbaar in melk
  • Directe en langdurige bufferwerking 
  • Natuurlijke regulatie van de darmfloraEmmer 3 kg
Bestelcode: 250412

Er zijn veel verschillende oorzaken voor kalverdiarree, maar de gevolgen van diarree zijn altijd hetzelfde; namelijk uitdrogingsverschijnselen, een elektrolyten(zout)- en energietekort en een verzuring van het bloed. Een snelle voorziening van vocht, elektrolyten en energie is dan gewenst. In Benfital zitten speciale vezels en gistcellen die de ziekteverwekkers E-coli en Salmonella binden. De aan de vezels en gistcellen gebonden bacteriën worden met de mest uitgescheiden en kunnen dus niet aan de darmwand vasthechten en binnendringen. Door de verwijdering van de ziektekiemen kan het kalf sneller herstellen. Het kan zelfs diarree voorkomen bij bijvoorbeeld hokgenoten die preventief in de melk toegediend krijgen. De optimale elektrolyten samenstelling en osmolariteit zorgen voor een snelle verbetering van de water- en elektrolytenbalans. 


Gebruik:

Meng voor kalveren met diarree 100g Benfital Plus (2 maatschepjes) met 2 liter lauwwarm water (35 - 40°C) en voer dit direct. 
Meng voor grotere kalveren (>60 kg) of ernstig uitgedroogde dieren 150g Benfital Plus (3 maatschepjes) in 3 liter lauwwarm water. 
Voer de bereide Benfital Plus 2 of 3 maal daags in plaats van de melkvoeding.
In gevallen van ongecompliceerde diarree en in periodes van een verhoogd risico op het optreden van diarree kan Benfital Plus gemengd worden door de melk of kunstmelk.  

contactformulier      Bel mij terug

 

Ervaringen met andere producten

RECA Yeast Plus

"Sinds de start met RECA Yeast Plus in maart is de mest beter verteerd en produceren de koeien gemakkelijker hun melk." Lees meer Meer ervaringen

Gebruikerstips

Voer – en transitiemanagement

Door een optimaal rantsoen tijdens de droogstand en de transitieperiode wordt het risico op leververvetting en een te diepe negatieve energiebalans na afkalven beperkt, waardoor de weerstand van de koe… Lees meer Meer gebruikstips