Charm CowSide II antibioticatest

Het voordelige alternatief voor de Delvotest.

  • Charm CowSideDe meest betrouwbare test voor antibiotica in melk.
  • Detecteert beta-lactam, sulfonamiden, aminoglycosiden en tetracyclines en andere antibiotica volgens wettelijke richtlijnen.
  • 100% van de Nederlandse RMO’s wordt met de Charm sneltest op antibiotica gecontroleerd.
  • Kan gewoon gebruikt worden in uw huidige incubator.
  • Eenvoudig in gebruik.


Charm CowSide® II - 20 ampullen

Bestelcode: 142210
Charm CowSide® II - 100 ampullen
Bestelcode: 142220
Charm CowSide® II - Incubator voor 15 ampullen
Bestelcode: 142230

Button-direct-bestellen

KLIK HIER om de brochure te downloaden.

De nieuwe antibioticatest Charm CowSide® II test heeft een superieure gevoeligheid voor beta-lactam antibiotica, sulfonamiden, aminoglycosiden en vooral tetracyclines. De baanbrekende gevoeligheid voor tetracyclines maakt CowSide® II de eerste, breedspectrum inhibitietest die nauw aansluit bij de Europese MRL regels voor antibiotica in melk. De CowSide® II test bestaat uit een ampul voor eenmalig gebruik dat alle benodigde reagentia en sporen bevat en dat klaar is voor gebruik. De Charm antibioticatest werkt effectief en is een uitstekende vervanger voor de Delvotest.

De startkleur van de reagentia in het ampul is blauw-paars. Tijdens de incubatie ontkiemen de sporen en gaan groeien. Hierbij wordt een zuur gemaakt dat de kleur van het testbuisje doet omslaan naar geel. Als antibiotica in de melk aanwezig is wordt de microbiologische groei van de sporen verhinderd en wordt er geen zuur gemaakt. Dus, testbuisjes met antibiotica positieve melk blijven blauw-paars.

Voor de Charm CowSide® II hebben we MCS Diagnostics als nieuwe, exclusieve partner gevonden. MCS Diagnostics levert al jaren breedspectrumtesten en is internationaal marktleider op gebied van antibiotica sneltesten. De Charm sneltesten worden op dit moment gebruikt door álle RMO’s en de zuivelindustrie.

contactformulier      Bel mij terug