Huisvesting

Licht, schone en droge roostervloeren, een goede ligplaats en voldoende frisse lucht zijn allemaal belangrijke factoren die een melkkoe nodig heeft om een goede productie te behalen. Daarnaast speelt hygiëne een belangrijke rol bij de prestatie en het welzijn van de koeien.

Onderzoek heeft aangetoond dat koeien die in een schone en droge ligbox liggen, een betere uiergezondheid hebben. Lely Consumables biedt u daarom een aantal producten aan die toegepast kunnen worden in het ligbed van de koeien. In de productrange ligbedhygiëne zijn producten met een ontsmettende werking en een kiemremmende werking beschikbaar. Afhankelijk van uw situatie adviseert onze verkoopadviseur het product dat het beste toegepast kan worden. Onze producten staan bekend om hun excellente drogende werking.

Ook een goede hygiëne in en rondom het melksysteem is van belang. Daarom heeft Lely Consumables een doeltreffend systeem ontwikkeld namelijk: schuimen! Schuim is een inweekmiddel dat gemaakt is om diep in het vuil door te dringen. Op deze wijze kunt u het vuil (zonder hoge druk) eenvoudig verwijderen en wordt verspreiding voorkomen. Een schone werkomgeving verhoogt niet alleen het arbeidsplezier maar zorgt ook dat bacteriegroei geen kans krijgt.

» Ga naar reinigen

» Ga naar ligbedhygiëne

» Ga naar vliegen- en ongediertebestrijding

» Ga naar mestbehandeling

» Ga naar kalverhuisvesting

 

Ervaringen met andere producten

Foam Unit gebruiker

Op melkveebedrijf Koepon in Feerwerd komen regelmatig bezoekers en daarom moet de 2 x 12 melkstal er altijd netjes uitzien, geeft bedrijfsleider Mark van Raalte aan. “We schuimen daarom eigenlijk elke… Lees meer Meer ervaringen

Gebruikerstips

Hygiënemaatregelen pluimveebedrijven

Staatssecretaris van Dam roept pluimveebedrijven dringend op extra hygiënemaatregelen te nemen. RECA heeft verschillende producten die u kunnen helpen met reiniging en desinfectie van stal en voertuig. Lees meer Meer gebruikstips